PRATİK BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI YAPIMI
PRATİK BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI YAPIMI |
1 lt süt
1 yemek kaşığı un
50 -70 gr. tereyağı ya da margarin
9 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 paket Eti Kakaolu bisküvi
Tarçın
1 paket vanilya (şekerli vanilin)
1 yemek kaşığı un
50 -70 gr. tereyağı ya da margarin
9 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 paket Eti Kakaolu bisküvi
Tarçın
1 paket vanilya (şekerli vanilin)
Siz sevgili ziyaretçilerimize Pratik ev yemeklerinden Sütlü Tatlılar kategorisinde Pratik Bisküvili İrmik Tatlısı’nın yapımını anlatacağız.
Bir tencerenin içine 50-70 gr. tereyağı veya margarini koyalım, ardından 1 yemek kaşığı unu da ekleyip ocakta un pembeleşinceye kadar kavuralım. Sonra 1 lt sütü yavaşça ve karıştırarak tencereye ekleyelim. İrmik ve şekeri de ekleyip orta ateşte çırpıcı yardımıyla sık sık karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamına gelip göz göz kaynayınca ocaktan alalım. İçine bir paket vanilyayı katıp iyice karıştıralım. Karışımın yarısını çok büyük olmayan bir tepsiye ya da borcama dökelim. Üstüne kakaolu bisküvileri bütün bütün dizelim. Tencerede kalan karışımın diğer yarısını da bisküvilerin üstüne dökelim. Son olarak da tatlımızın üstünü tarçınla süsleyip üstüne streç film kapatıp buzdolabına koyalım. Buzdolabında bir günlük soğumanın ardından servis edebilirsiniz. Yapılışı çok pratik ve çok hafif bir tatlı oluyor. Kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun!
Leave a Comment