PRATİK KUPTA TAVUK GÖĞSÜ YAPIMI

PRATİK KUPTA TAVUK GÖĞSÜ YAPIMI

Malzemeler 
125 gr margarin (yarım paket)
1 su bardagı un
8 çorba kaşıgı şeker
1 lt süt
damla sakızı (olmasada olur)
Sos İçin:
2,5 su bargagı süt
1 paket çikolata sosu
kupun dibi için rondoda çekilmiş kakaolu biskuvi
süsleme için rulokat
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK KUPTA TAVUK GÖĞSÜ yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
Margarini derin bir tencerede kısık ateşte eritiyoruz eriyen margarinin içine 1 su bardagı unu dibi tutmayacak şekilde 1 -2 dk karıştırıyoruz çırpma teliyle karıştırırsak topaklanma yapmıyor 8 çorba kaşıgı toz şekeride ilave edip karıştırıyoruz ve 1 lt sütü ekleyip muhallebi kıvamını alınca ocaktan indiriyoruz sıcakken içine damla sakıızı katıyoruz ve erimesi için karıştırıyoruz. muhallebimizi mikserle en az 10  çırpıyoruz..kupların diblerine bir tutam biskuvi koyuyoruz biskuvi hem dibe yapışmamasını saglıyor hemde rengarenk bir görünüm saglıyor ara kata muhallebimizi koyuyoruz en üste çikolata sosumuzu ilave edip sogumaya bırakıyoruz bu bereketli bir tarif 10 kup civarında çıkıyor..

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.