PRATİK VİŞNEZADE YAPIMI

PRATİK VİŞNEZADE YAPIMI
Malzemeler

Alt muhallebisi için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Üst marmelatı için:
1 litre vişne suyu
6 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket pötibör bisküvi
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK VİŞNEZADE yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
Bir tencereye sütü dökün.Üzerine nişasta,şeker ve vanilyayı koyup muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırın.Kıvama gelince önceden ıslattığınız borcama karışımı dökün.Üzerine soğumadan 1 sıra pötibör dizin.Daha sonra aynı işlemi vişne suyuylada yapın.Tencereye vişnne suyunu,nişastayı ve şekeri koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Kıvama gelince onuda borcama dökün.Soğuması için buzdolabında 3 saat kadar bekletin.Dilimleyip servis yapın.
Not:Vişne sevmeyenler bu tarifi kayısılı,portakallı,şeftalili vs yapabilirler.Hepsini denedim,en güzeli vişneli oluyor.Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Güzel gözüküyor. Hazır yapılan. Şu yenilebilir jölelere benziyor biraz. :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.