PRATİK VİŞNELİ MUHALLEBİ YAPIMI
PRATİK VİŞNELİ MUHALLEBİ YAPIMI |
Malzemeler
ALT KISMI;
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
75 gr Margarin
1 Paket Vanilya
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
75 gr Margarin
1 Paket Vanilya
ARASINA;1 paket kakaolu petibör bisküvi
ÜST KISMI;
1 Paket Vanilyalı veya Muzlu Puding
2,5 Su Bardağı Vişneli Meyve Suyu
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Paket Vanilyalı veya Muzlu Puding
2,5 Su Bardağı Vişneli Meyve Suyu
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar PRATİK VİŞNELİ MUHALLEBİ yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
1 Litre süt, 1 Su Bardağı Un ve 1,5 Su Bardağı Toz Şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar kaynattıktan sonra kapatmaya yakın margarini koy erisin sonra ateşten al. Daha sonra vanilyayı ekle ve karıştır. Daha sonra bunu dikdörtgen borcama boşalt ve üzerine kakolu bisküvileri ister bütün olarak, ister rondodan geçirip toz halinde yay. Daha sonra 2,5 Su Bardağı vişne suyu ile 1 paket pudingi (İster vanilyalı, İster muzlu olsun. Yeterki beyaz olsun) ve 3 Yemek Kaşığı Toz Şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişir ve sıcakken bisküvilerin üzerine dök. Bu şekilde altı beyaz, ortası kahverengi, üzeri kırmızı bir muhallebi elde etmiş olacaksın.
Ouff.. Süpermiş bişeymiş bu.. Böreklerden sonra tatlı tariflerini incelemek ister istemez insanın ağzını sulandırıyor. :) :)
YanıtlaSil