Pratik Yöresel Ekşili Çorba Yapımı

Pratik Yöresel Ekşili Çorba Yapımı

Pratik ev yemekleri
Kolay ev yemekleri
Çorba tarifleri
Çorba


YÖRESEL EKŞİLİ ÇORBA (Hatay-Dörtyol)





1 su bardağı aşurelik buğday(dövme)
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 türk kahve fincanı kırmızı mercimek
300 gr. taze fasulye
300 gr. kabak
300 gr. patlıcan
2 domates
limon suyu(biz bu yörede turunç suyu kullanıyoruz ama her yerde bulunamayacağından limon suyu kullanılabilir)
tuz

Sosu için:
1 su bardağı sıvıyağ
1 tane sarmısak
1 çorba kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı biber salçası(acı sevenler acı salça kullanabilirler)



Kuru fasulye,nohut ve buğday akşamdan ıslatılır,tencereye üzerini 4 parmak geçecek kadar su konup ocağa konur orta ateşte 20 dak.piştikten sonra ayıklanıp kırılmış taze fasulye ile mercimek katılır,bunlarla 10 dak. piştikten sonra küp küp doğranmış kabak,patlıcan ve domates katılır kıvamı koyu oldukça üzerine kaynar su ilave edilir.Bütün malzeme yumuşayınca tuzu ve limon suyu katılır,sosu hazırlanır.Sos içn yağ ocağa konur kaynamaya başlayınca ezilmiş sarmısak,kuru nane,ve salçası katılıp bir-iki taşım kaynatılıp çorbaya ileve edilir,bir iki taşım da sosuyla kaynatılan çorbanın altı kapatılır.Bol vitaminli çorbamızı denemenizi tavsiye ederim

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.