PRATİK PİNHANİ TATLISI YAPIMI

PRATİK PİNHANİ TATLISI YAPIMI

1 lt süt
3 kaşık un
4 kaşık irmik
2 kaşık mısır nişastası
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta
2 kaşık toz salep(arzuya göre evde vardı koydum salep tadını seviyorum)
1 paket vanilya
1 paket krema yoksa şanti
1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için:
çikolatalı puding
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK PİNHANİ TATLISI yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
Hindistan cevizi ve krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi gibi pişiriyoruz.muhallebi piştikten sonra toz krem şantiyi ve hindistan cevizini ekleyip iyice karıştırıyoruz..eğer krema koyacaksak muhallebinin biraz soğumasını beklemeliyiz .sonra kremayı eklemeliyiz. muhallebimizi ıslatılmış borcama düzgünce döküyoruz.(biraz katı oluyor korkmayın)buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra üzerine isteğe göre çikolatalı puding yada çikolata sosu hazırlayıp üstüne döküyoruz..dilimleyerek soğuk servis yapıyoruz.dilerseniz kupta servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.