Pratik Papatya Ekmek Yapımı
Pratik Papatya Ekmek Yapımı |
1 paket yaş maya
1 adet yumurta ( sarısı üzerine )
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için: susam, çörekotu
Maya, ılık süt, ılık su ve şekeri bir kaba alın ve karıştırın.
Üzerine sıvıyağı ve yumurta beyazını ilave edin ve tekrar karıştırın.
Son olarak un ve tuzu katıp, yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru yarım saat mayalandırın.Elinizde yuvarladığınız 7 bezeyi çiçek şeklinde tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörekotu serpiştirin.Tepsidede yarım saaat daha mayalandırın.200 derece pişirin.kesinlikle deneyin sıcak sıcakken fırından çıktıktan sonra hemen arasını açın tereyağı sürüp bide peynir koyun oh oh afiyet olsun:)
Leave a Comment