Pratik Gökkuşağı Salatası
GÖKKUŞAĞI SALATASI
1 kilodan az patates
5 adet havuç Küçük
1 adet mor lahana
1 demet maydanoz ya da dereotu
sıvıyağ limon tuz
Patatesleri haşlayınız ve püre haline getiriniz. Püreyi üç eşit parçaya ayırınız. Havuç, mor lahana ve maydanozu robottan geçiriniz. Havuçları az bir yağ ile ocakta kavurunuz. Lahana ve maydanozu limon, tuz ve yağ ile güzelce harmanlayınız. Salatanın şeklini vereceğiniz kabın içini streç film ile sarınız. Böldüğünüz patates püresinden birini havuçla karıştırıp, streç film ile kapladığınız kabın içine bastırarak düzgünce yayınız. Sonra diğer patates püresine mor lahanayı koyup karıştırınız ve onu da havuçlu pürenin üzerine bastırarak düzgünce yayınız. Diğer püreye de biraz maydanoz veya dereotu koyup yağ ve tuz ile harmanlayıp kabın üst kısmına onu da bastırarak koyunuz ve buzdolabında 1 saat bekletiniz. Sonra servis edeceğimiz tabağa ters çevirip koyunuz. Üzerine mısır, maydanoz ya da dereotu ile süsleme yapabilirsiniz. Servis sırasında isteğe göre üzerine limon ekleyebilirsiniz.
NOT: İsterseniz mayonez de ekleyebilirsiniz… Ya da 1 kg patatesten püre yapıp dört eşit parçaya bölüp turp ile de karıştırabilirsiniz… İçerisine kıvırcık, turşu vs. gibi istediğiniz malzemelerden de koyabilirsiniz.
Leave a Comment