Karışık Dolma Tarifi
Karışık Dolma Tarifi |
Karışık Dolma Tarifi;
Yaprak Sarma İçi:
salamura yaprak ( 1 gece önceden suya basabilirsiniz tuzunun gitmesi için)
2 su bardağı pirinç
Kaliteli Zeytinyağı
1 büyük boy kuru soğan
kuru nane,
karabiber,
kimyon,
tuz
biraz sumak
domates
biber salçası
Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması İçi:
20 adet kuru patlıcan
20 adet kuru biberi yaklaşık
10 dk.ayrı ayrı kaynatıp suyunu süzün
zeytinyağlı yaprak sarmanın malzemesine ilave olarak bol nar ekşisi ekleyebilirsiniz
varsa yaş nane,dereotu maydanoz
20 adet kuru patlıcan
20 adet kuru biberi yaklaşık
10 dk.ayrı ayrı kaynatıp suyunu süzün
zeytinyağlı yaprak sarmanın malzemesine ilave olarak bol nar ekşisi ekleyebilirsiniz
varsa yaş nane,dereotu maydanoz
Kabak Çiçeği Dolması İçi:
1 su bardağı pirinç ve ince bulguru eşit miktarda karıştırıyorum
kuru soğan
biber ve domates salçası
tuz,karabiber,nane,zeytinyağı
1 su bardağı pirinç ve ince bulguru eşit miktarda karıştırıyorum
kuru soğan
biber ve domates salçası
tuz,karabiber,nane,zeytinyağı
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA:
Salamura yapraklarla yaptım. Pratik ev yemekleri için en ideal tariflerden birisi.Bir gece önceden tuzunun azalması için suda beklettim.iç malzemesi ise: 1.5-2 su bardağı pirinç,zeytinyağı,1 büyük boy kuru soğan minik minik soyun, kuru nane, karabiber,kimyon, tuz,biraz sumak, birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası. tüm malzemeleri karıştırıp iyicene yoğurun ve yapraklarımızın içine harcı azar azar koyup sarın.
Salamura yapraklarla yaptım. Pratik ev yemekleri için en ideal tariflerden birisi.Bir gece önceden tuzunun azalması için suda beklettim.iç malzemesi ise: 1.5-2 su bardağı pirinç,zeytinyağı,1 büyük boy kuru soğan minik minik soyun, kuru nane, karabiber,kimyon, tuz,biraz sumak, birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası. tüm malzemeleri karıştırıp iyicene yoğurun ve yapraklarımızın içine harcı azar azar koyup sarın.
KURU PATLICAN ve BİBER DOLMASI:
Kuru patlıcan ve kuru biberi yaklaşık 10 dk.ayrı ayrı kaynatıp suyunu süzün..iç malzeme olarak zeytinyağlı yaprak sarmanın malzemesine ilave olarak nar ekşisi ve varsa yaş nane,dereotu maydanoz ilave edip yoğurun. patlıcan ve biberlerimizi dolduralım. bunlarda hazır.
Kuru patlıcan ve kuru biberi yaklaşık 10 dk.ayrı ayrı kaynatıp suyunu süzün..iç malzeme olarak zeytinyağlı yaprak sarmanın malzemesine ilave olarak nar ekşisi ve varsa yaş nane,dereotu maydanoz ilave edip yoğurun. patlıcan ve biberlerimizi dolduralım. bunlarda hazır.
ÇİÇEK DOLMASI için: Kabak çiçeğini sadece mevsiminde yapabildiğimiz için ben yazın bahçemizden topladığım çiçekleri hemen doldurup dondurucuda muhafaza ediyorum..iç malzemesi: 1 su bardağı pirinç ve ince bulguru eşit miktarda karıştırıyorum.minik minik kuru soğanı doğrayın,biber ve domates salçası,tuz,karabiber,nane,zeytinyağı yine malzemelerin hepsini yoğurun.çiçek dolmarı doldurun.bütün dolmaları isterseniz ayrı ayrı isterseniz geniş bir tencereye dizip hepsini aynı anda pişirebilirsiniz.misafirim için hangi dolmayı yapsam diye düşünürken böyle karışık bir dolma tabağı hazırlamak aklıma geldi..çok şık bir sunum,hangi misafirime yaptıysam çok beğendiler yapmak isteyenler için şimdiden afiyet olsun..
Leave a Comment