PRATİK ANKARA SARMASI YAPIMI
PRATİK ANKARA SARMASI YAPIMI |
PRATİK ANKARA SARMASI YAPIMI
Malzemeleri
1 Paket kakaolu petibör
1 Kilo süt
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağı toz şeker
Vanilya
1 Çay bardağı toz ceviz
1 Adet limon kabuğu rendesi
1 Kilo süt
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağı toz şeker
Vanilya
1 Çay bardağı toz ceviz
1 Adet limon kabuğu rendesi
Şantisi için
1 Paket toz şanti
1 Su bardağı soğuk süt
1 Paket toz şanti
1 Su bardağı soğuk süt
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK ANKARA SARMASI yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
Bir tencereye soğuk sütü, unu, nişastayı,vanilyayı, toz şekeri koyup çırpma teliylekarıştırıp ocağa alıyoruz. Sürekli karıştırarakmuhallebiyi pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.Ilıkken mikser ile 5 dakika kadar çırpıyoruz.Robotta bisküvileri parçalayıp toz halinegetirip bir fırın tepsisinin her tarafına eşitşekilde yayıyoruz. Muhallebiyi dökmeden sonkez çırpıyoruz. Bisküvilerin üzerine yavaşçadöküp buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuduktan sonra üzerine süt ile toz şantiyiköpürtüp üzerine döküp yayıyoruz. Onunda üzerine limon kabuğunu tozcevizle karıştırıp serpiyoruz. Buzdolabına koyup biraz daha bekletiyoruz.Daha sonra dolaptan alıp dört parmak eninde kesip bir ucundan başlayıp rulo yapıyoruz. Sonra kesip servis tabağına alıyoruz.
Leave a Comment