PRATİK CEVİZLİ GÜLLAÇ YAPIMI
PRATİK CEVİZLİ GÜLLAÇ YAPIMI |
PRATİK CEVİZLİ GÜLLAÇ YAPIMI
3 yaprak güllaç
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Üzeri için:
Tarçın
Tarçın
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinden Pratik Cevizli Güllaç yapımını siz değerli takipçilerimize anlatacağız.
Süt kaynatılır,ocaktan alınıp içine şeker konup karıştırılır.Yuvarlak borcama ilk yaprak sütle ıslata ıslata kırılmadan yumuşatılarak yayılır,2. yaprakda sütle ıslatılarak yayılır,ceviz içi eşit miktarda bolca serpilip,3.yaprak sütle ıslatılarak yayılır,soğutulup,dilimlenir.Tarçın eşliğinde servis edilir. Afiyet olsun.
Leave a Comment