PRATİK ÇİLEKLİ KAZANDİBİ YAPIMI
PRATİK ÇİLEKLİ KAZANDİBİ YAPIMI |
Malzemeler
200 gr. çilek
500 gr. süt
1 türk kahvesi fincanı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
yarım paket vanilya
500 gr. süt
1 türk kahvesi fincanı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
yarım paket vanilya
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK ÇİLEKLİ KAZANDİBİ yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.
Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.altını kapattıktan sonra mikserle en az 5-7 dakika kadar çırpın
Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tencerede kalan kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün ve öylece soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin,rulo yapıp servis tabağına alın. Arzuya göre meyveli sosla süsleyip servis yapın.
Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.altını kapattıktan sonra mikserle en az 5-7 dakika kadar çırpın
Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tencerede kalan kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün ve öylece soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin,rulo yapıp servis tabağına alın. Arzuya göre meyveli sosla süsleyip servis yapın.
Leave a Comment