PRATİK FIRIN SÜTLAÇ YAPIMI

PRATİK FIRIN SÜTLAÇ YAPIMI
Malzemeler 
1 Litre süt
1 litre su
1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
2 Su Bardağı toz şeker
3,5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 yumurtanın sarısı
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK FIRIN SÜTLAÇ yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız. 
Pirinçleri yıkayıp küçük bir tencerede su ekleyip haşlayın suyunu süzün.büyük bir tencerede şekeri,suyu ve sütü karıştırın (sütten küçük bir kase ayırın) kaynamaya yakın pirinçleri atın.Ayırdığınız kasede soğuk sütle vanilya ve nişastayı eritin ve içine yumurtanın sarısını katıp iyicene karıştırın kaynayan sütlaca karışımı ilave edin. Hemen koyulaşmaya başlayacaktır.kaynayıp koyulaşınca altını kapatın. Bir tepsinin içine 9-10 adet ateşe dayanıklı kase yerleştirin.sütlacı kaselere bölüştürüp, Tepsinin içine kaselerin yarısına gelecek kadar su ile doldurun ( kaselere değil tepsiye). masanın üstünde 10 dk kadar bekletinki üzeri biraz kabuk tutar gibi olsun ve 250 derece fırında üzeri yanınca fırından alın.Fırındayken tepsinin suyu biterse eklemeyi unutmayın.

1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.