PRATİK GÜLLAÇ YAPIMI

PRATİK GÜLLAÇ YAPIMI
Malzemeler 
1 paket güllaç (hepsini kullanmak zorunda değilsiniz)
1 paket vanilya
2 lt süt
2 su bardağı tozşeker
1 kaşık gülsuyu
dövülmüş ceviz içi veya antep fıstığı
nar taneleri,dondurulmuş kiraz-vişne ya da taze kivi
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK GÜLLAÇ yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
Süt ve şeker 2-3 taşım kaynatılır,ocaktan indirince vanilya ve gülsuyu ilave edilir ve 5-7 dk.bekletilir.Kare veya dikdörtgen bir borcama güllaç bir kat döşenir,üstüne kaynamış süt gezdirilir,bu işleme 5 kat olana kadar devam edilir,sonra ceviz veya fıstık serpilir,yine bir kat süt,bir kat güllaç olarak 5 kat daha yapılır,işlem bitince nar,kiraz,vişne ya da kiviyle (arzuya göre kaymak da konabilir)süslenerek buzdolabinda en az 3 saat bekletilir ve afiyetle yenir.

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.