PRATİK KARNIYARIK BÖREĞİ YAPIMI

PRATİK KARNIYARIK BÖREĞİ YAPIMI
Yapımı;

1 kg yufka
750 gr kıyma
yarım bardak sıvıyağ
1 adet orta boy kuru soğan(ince doğranmış)
yarım paket margarin(eritilmiş)
azcık tuz-karabiber

Üzeri İçin
1 çay bardağı su
3 adet domates
5-6 adet tatlı sivribiber

dışına:
3 su bardağı su

Pratik ev yemekleri arasında börek tarifleri arasında KARNIYARIK BÖREĞİ YAPIMI hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Tencereye sıvıyağ ve soğanı alarak kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz; içerisine tuz karabiber ve isteğe bağlı baharat kullanarak ocağın altını kapıyoruz. Margarini eritip 1 çay bardağı su ile karıştırıp yufkaların arasına süreceğimiz karışımı hazırlıyoruz. (İSTEĞE BAĞLI SIVIYAĞDA SÜREBİLİRSİNİZ)üçgen olacak şekilde 8 Eşit parçaya bölünen yufkalara iki kat aralarına sulu yağlı karışımdan koyarak ikinci yufkanın üzerine de kıymalı harçtan koyarak rulo yapıyoruz.3 su bardağı oda sıcaklığındaki suyu derin bir kaba alarak hazırladığımız ruloları suyun içerisine bırakıp 3-5 dk.bekletip süzüp alıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsilere diziyoruz. (6adet yufkadan 24 adet börek çıkıyor)Tepsiye dizilmiş olan böreklerimizin üst kısmını bıçakla kesip ince dilimlenmiş biber ve domates ile süsleyip yumurta sarısı sürerek fırınlıyoruz. Önceden 200′ ısıtılmış fırında.

1 yorum:

  1. Karnı yarığı biliyordum da bunun böreği olduğunu da ilk defa şimdi duydum. Çok şaşırdım açıkçası.. :) Bakalım daha neler göreceğim. Siteyi dolaştıkça yeni yeni börek çeşitleri öğreniyorum. :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.