PRATİK KIBRIS TATLISI YAPIMI
PRATİK KIBRIS TATLISI YAPIMI |
Malzemeler
Keki İçin:
3 yumurta
1 su bardağı galete unu veya fırında kızartılıp rondodan geçirilmiş ekmek
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı çekilmiş ceviz,fındık vs
1 su bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
1 su bardağı galete unu veya fırında kızartılıp rondodan geçirilmiş ekmek
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı çekilmiş ceviz,fındık vs
1 su bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2 büyük fincan su
2,5 türk kahve fincanı şeker
2 büyük fincan su
2,5 türk kahve fincanı şeker
Kreması için;
1 paket krem şanti
1 su bardağından biraz az süt (koyu olması için )
1 paket krem şanti
1 su bardağından biraz az süt (koyu olması için )
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde Pratik Kıbrıs Tatlısı yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
Yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.Daha sonra diğer kek malzemelerini ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.Yağlanmış tepsiye döküyoruz.Normal kek gibi pişiriyoruz.Kekimiz soğuduktan sonra şerbetimizi pişirip ılık kekin üzerine ılık bir şekilde eşit miktarda gezdiriyoruz. Şerbetimiz de soğuduktan sonra krem şantimizi sürüyoruz.(soğumasını beklemezsek krem şantiyi sürmek çok zor oluyo kekin üst tarafı kalkıyor) bi kaç saat buzdolabında bekletip servis yapıyoruz.
Not:Tarif büyük boy fırın tepsisine göre değildir,Kare borcama göredir
Leave a Comment