PRATİK KOLAY KREM KARAMEL YAPIMI
PRATİK KOLAY KREM KARAMEL YAPIMI |
Malzemeler
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
çeyrek paket margarin
Karameli için:
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
çeyrek paket margarin
Karameli için:
1 su bardağı şeker
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK KOLAY KREM KARAMEL yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
süt un şekeri karıştırıp krema yapıyoruz kaynamaya başlayınca vanilya ve margarini ekliyoruz margarin eriyince ocaktan alıyoruz. en az 4-5 dk çırpıyoruz.biyanda bi tavada şekeri karamelize ediyoruz ama yanmayacak şekilde yani şekeri tavanın içine koyun ocağın altını iyicene kısın o kendi kendine sulansın sonra sıcağa dayanıklı küçük bir kaseye önce karamelden 1kaşık sonrada kremadan 1 kepçe döküyoruz. tüm kaseleri bu şekilde dolduruyoruz. ikiside sıcak olacak krema pişerken bir yandanda şeker erirse tam denk geliyo tabi şekeri yakmamaya özen gösterin sonra acılaşır.1 akşam dinlendirdikten sonraa ters çevirip servis yapıyoruz..
Leave a Comment