PRATİK KREMŞANTİLİ VİŞNEZADE YAPIMI
PRATİK KREMŞANTİLİ VİŞNEZADE YAPIMI |
Malzemeler
Muhallebi İçin:
1 Litre süt
6 Yemek kaşığı nişasta
10 Yemek kaşığı toz şeker
1 Paket vanilya
1 Litre süt
6 Yemek kaşığı nişasta
10 Yemek kaşığı toz şeker
1 Paket vanilya
Vişneli Kısım İçin
1 Litre vişne suyu
6 Yemek kaşığı nişasta
10 Yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket petibör bisküvi
1 paket krem şanti
krem şanti için 1 su bardağı süt
1 Litre vişne suyu
6 Yemek kaşığı nişasta
10 Yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket petibör bisküvi
1 paket krem şanti
krem şanti için 1 su bardağı süt
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK KREMŞANTİLİ VİŞNEZADE yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
Bir tencereye sütü dökün. Üzerine nişasta, şeker ve vanilyayı koyup muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırın. Kıvama gelince önceden ıslattığınız borcama karışımı dökün. Üzerine soğumadan 2 sıra pötibör dizin. Daha sonra aynı işlemi vişne suyuylada yapın.Tencereye vişne suyunu, nişastayı ve şekeri koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Kıvama gelince onuda borcama dökün. Soğuması için
buzdolabında bekletin. daha sonra krem şantiyide yapıp onuda üzerine dökün yayın tekrar dolapta bekletin en az 3 saat bekletin.Dilimleyip servis yapın afiyet bal şeker olsun yaz günleri için nefis bi tatlı tavsiye ederim.
buzdolabında bekletin. daha sonra krem şantiyide yapıp onuda üzerine dökün yayın tekrar dolapta bekletin en az 3 saat bekletin.Dilimleyip servis yapın afiyet bal şeker olsun yaz günleri için nefis bi tatlı tavsiye ederim.
Leave a Comment