Pratik Kırma Börek Yapımı

Pratik Kırma Börek Yapımı
KIRMA BÖREK (kaymaklı muhacir böreği)


Pratik ev yemekleri arasın yer alan Kırma börek yapımı hakkında bilgi vereceğiz.  

4-5 adet yufka
250 gr lor peyniri

Üzeri için;
200 gr kaymak (kaymak bulamazsanız krema)
1 yumurta
1 kase yoğurt
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat

Yufkalardan bir tanesini masanın üzerine serin. Peyniri serpiştirin. İki ucunu uzun bir dikdörtgen olacak şekilde kapatın. Elinizle pileli gibi büzüştürün. Yaklaşık 10 cm genişliğinde parçalar kesin. Yağlanmış tepsiye yanyana dizin. Tepsinizin ve yufkaların büyüklüğüne göre 4 yada 5 yufka kullanabilirsiniz. Yufkaların tamamını bu şekilde tepsiye dizin, fakat ne çok sıkı ne de çok gevşek olmasın. Sonra üzeri için karışımı hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Kaymağı ve yoğurdu krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Yumurtayı ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Eğer yoğurdun ve kaymağın katılığı nedeniyle katı bir karışım meydana gelirse sütü ekleyin. Zaten sıvı bir karışım elde etmişseniz sütü eklemenize gerek yok. Son olarakkarbonatı ve isteğe göre tuzu ilave edip, oluşan karışımı böreğin üzerine, heryerine eşit yayılacak şekilde dökün. 180C de üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. İster sıcakken karpuzla, ister ılıyınca çayla afiyetle yiyin:))

NOT:süt kremaları marketlerde küçük süt paketlerinde satılmaktadır

 

1 yorum:

  1. Yapımı öyle uğraştırıcı bişeye benzemiyor. Denemeye değer bir tarif bence.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.