Pratik Makarna Böreği Yapımı

Pratik Makarna Böreği Yapımı
MAKARNA BÖREĞİ



1 paket fiyonk makarna
20-22 dolu dolu çorba kaşığı yoğurt
250-300 gr yumuşak beyaz peynir
2 adet yufka
2 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz


Pratik ev yemekleri börek kategorisi arasında yer alan Makarna Böreği yapımı hakkında bilgi vereceğiz.

İlk olarak fiyonk makarnayı paketin üstünde tarif edildiği şekilde haşlayalım. Makarna piştikten sonra süzelim. Ardından makarnayı pişirdiğimiz tencereye yine koyalım ve üstüne soğuk su koyup 15 dk soğuk suda bekletelim. Yeterince beklettikten sonra yine süzelim ve makarnayı tencereye koyup içine soğuk su dolduralım ve bu sefer 10 dk bekletelim. Bu işlem makarnanın maksimum derecede suyu çekmesini sağlayacaktır. Ancak soğuk suyla beklettiğimiz için bir hamurlaşma olmayacaktır. Bu işlem makarnanın böreğin katmanları gibi görünmesini sağlayacaktır.

Makarnayı tekrar süzdükten sonra tencerenin içine alıp bir kenara koyalım. 20-22 dolu dolu çorba kaşığı yoğurdu, 2 yumurta sarısını ve 1 çay bardağı sıvıyağı bir kapta iyice karıştıralım. Bu harçtan 1 su bardağı kadarını ayıralım. Bu ayırdığımız harcı böreğin üstüne süreceğiz. Geri kalan harcı ve 3-4 çay kaşığı tuzu makarnanın üstüne dökelim. 250-300 gr yumuşak beyaz peyniri de elimizde ufalayarak makarnaya dökelim ve hepsini karıştıralım.

Geniş bir fırın tepsisini yağlayıp 1. yufkayı serelim. Ardından harca buladığımız makarnayı her yere eşit kalınlık olacak şekilde tepsiye dökelim. Yufkanın tepsinin dışına sarkan kısımlarını tepsinin içine doğru bohça gibi katlayıp koyalım. 2. yufkayı da tepsinin üstüne göre keselim. 2. yufkadan artanları da tepsiye yerleştirelim. Ardından tepsiye göre kestiğimiz yufkayı da güzelce yerleştirelim. Önceden kenara ayırdığımız 1 su bardağı harcı da tepsinin üstüne sürelim. Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında yufkanın üstü iyice kızarana kadar pişirelim. Makarna böreği iyice ılındıktan sonra kesip servis yapmanızı öneririm. Böylece içindeki makarna dağılmaz. Kalıp halinde bir parça elde edersiniz. Çayla beraber çok lezzetli oluyor.

Böreği yaparken içine isterseniz baharat ekleyebilirsiniz. Değişik tatlar denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. Az önce makarnalı börek yapımı ile karşılaşmıştım bu ise makarna böreğiymiş. Bir an için aynı şeyler olduğunu düşünsem de tamamen farklı şeylermiş. :) Çok iyi gözüküyor ama.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.