Pratik Makarnalı Börek Yapımı

Pratik Makarnalı Börek Yapımı
MAKARNALI BÖREK- 8 kişilik



2 su bardağı süt
3 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ.
2 yemek kaşığı bitkisel ( becel formum ) yağ
yarım paket düdük makarna( özellikle içi boşluk olan makarna türü olursa daha iyi.)
300 gram beyaz peynir
3 dilim kaşar peyniri rendesi ( makarnaların dağılmaması için)
5 adet hazır yufka.
yarım bağ maydonoz.
arzuya göre yarım çay kaşığı karabiber
arzuya göre börek üstü için susam

Pratik ev yemekleri börek kategorisi arasında yer alan Makarnalı börek yapımı hakkında bilgi vereceğiz.

Yarım paket makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz katılmış su’da haşlıyoruz. Haşlama suyunun fazla olmaması ve süzülerek ziyan olmaması için ayarlamamızı yapalım ki vitaminli su boşa gitmesin lütfen :) . Haşlanmış makarnamızın suyu kalmayacak bir şekilde bir tencereye alalım.İçine kaşar peyniri, beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu katalım. Diğer tarafta ; süt, yumurta ve yağı çırpma teli ile iyice çırpalım.(peynirin tuzluluk oranına göre karışıma tuz ekleyebilirsiniz)
Bu karışımı makarna , peynir ve maydanoz karışımının içine boşaltalım ve içine bir yufkayı el yordamı ile didikleyerek katalım. Makarna bu karışımda beklerken , fırının ısı ayarını 165 dereceye ayarlayarak ( mümkünse ilk önce alt kısmı kızartmak ve böreğin kabarmasını sağlamak için altı pişirelim. Altı kızarınca, üstü açıp altı kapatalım) ısınmasını beklerken tepsimizi hazırlayalım. makarna karışımını bir derin kap üstüne konulmuş süzgeçle iyice süzelim.Tepsi altını yapışmayı önlemek için margarinle yağlayalım. Sonra bir yufkayı katlı olacak şekilde döşeyelim , üstüne süzülmüş makarnanın 1/3 ünü yayalım, üstüne bir kat yufka, tekrar kalan makarnanın yarısını yayalım , tekrar bir yufka, tekrar kalan makarnanın tamamı ve üstüne en son yufka serilerek yufkanın kenar yuvarlakları börek tepsisinin alt zeminine katlanırsa kenarda kalan makarnaların etrafı da sarılmış olacak. veeee tepsideki börekler börek kesici ile dilimlere ayrılarak süzgecin altındaki süzülmüş sıvımızı tepsinin üstüne yavaşça emecek şekilde dökelim . arzu ederseniz üstüne susam serpebilirsiniz. tepsimiz artık fırına sürülebilir. altı kızardıktan sonra fırının üst isısını açarsanız dinlenerek pişmiş olacaktır. 

1 yorum:

  1. Bu makarnalı böreği de ilk defa duyuyorum. Makarnayı severim de onun börek şeklini hiç denememiştim.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.