Pratik Mayalı Börek Yapımı

Pratik Mayalı Börek Yapımı
MAYALI BÖREK

 Pratik ev yemekleri börek yapımı arasında yer alan mayalı börek hakkında bilgi vereceğiz.

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
125 gr sana yağı
alabildiğince un

İÇ HARCI:
maydanoz
peynir

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı

1 su bardağı su ile maya karıştırılıp 5 dk beklenir.Ardından oda sıcaklığındaki yağ,süt,bir tutam tuz ve şeker de eklenerek karıştırılır.Aldığı kadar un ilave edilir ve yoğrulur..(kulak memesi yumuşaklığından daha sert olacak)…hamur 10dk mayalanmaya bırakılır..hamuru 20 bezeye böldükten sonra hafifçe merdaneyle dikdörtken şeklinde açıyoruz…iç malzemeyi koyup rulo halinde sarıyoruz..rulonun tam bitimince uç kısımdaki hamuru bıçakla birkaç yerinden kesip rulonun üstüne doğru kıvırıyoruz.180 derece fırında ortalama 25 dk pişiriyoruz

1 yorum:

  1. Tarifinde kullanılan malzemeler çok pahalı olmayan ve herkesin satın alabileceği cinsten şeyler olması sebebiyle tercih edilebilir. Özellikle eve çıkmış üniversite öğrencileri için. :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.