PRATİK MUHALLEBİLİ AYVA PÜRELİ TATLI YAPIMI
PRATİK MUHALLEBİLİ AYVA PÜRELİ TATLI YAPIMI |
Malzemeler
1 kilo ayva
1 su bardağı şeker
Kreması İçin:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Kreması İçin:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Bezesi İçin:
3 yumurta akı
1 çay bardağı şeker
1 çimdik tuz
3 yumurta akı
1 çay bardağı şeker
1 çimdik tuz
Sayın ziyaretçilerimiz için Pratik ev yemeklerinde Sütlü Tatlılar kategorisinde Pratik Muhallebili Ayva Püreli Tatlı Yapımını anlatacağız.
Ayvanon kabukları soyulup rendelenerek şeker ile suyunu çekene kadar pişirilip kare borcamın dibine bastırarak yerleştirilir.
KREMASI: süt,şeker,un,yumurta sarıları,1 paket vanilya karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir. piştikten sonra mikserle en az 5-6 dakika çırpılır ve ayvaların üzerine dökülür.
BEZE için; yumurta akları,şeker ve bir çimdik tuz ile katı kar haline gelinceye kadar mikserle çırpılır. En üste dökülerek spatula ile düzeltilir.üstü kızarıncaya kadar 160-170 derece fırında pişirilir. Bir gece dolapta bekletilir. Dilimlenerek servis yapılır.Afiyet olsun…
Leave a Comment