PRATİK MUHALLEBİLİ İNCİRLİ TATLI YAPIMI
PRATİK MUHALLEBİLİ İNCİRLİ TATLI YAPIMI |
Malzemeler
6 adet kuru incir (10-15 dk sıcak suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç ceviz içi
1 çay badağı süt
3 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç ceviz içi
1 çay badağı süt
3 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
Muhallebisi:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet sade toz krem şanti
Şerbeti için
1.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker
Üzeri için:
hindistan cevizi
tarçın ve kakao
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet sade toz krem şanti
Şerbeti için
1.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker
Üzeri için:
hindistan cevizi
tarçın ve kakao
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK MUHALLEBİLİ İNCİRLİ TATLI yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. ceviz içini ilave edelim. İncirleri üzeri kapalı bir şekilde beklettikten sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım en son kek malzemelerine onu katıp kaşıkla karıştıralım ve yağlanmış büyük dikdörtgen borcama harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim. Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.
Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra kremşantiyi toz olarak ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak. Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
3-4 saat hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazırdır:))) •Afiyet olsun..... Tadı gerçekten çok güzel deneyince siz de bana hak vereceksiniz...
NOT: Üst süsleme çikolata rendesi görünümünde oluyor.
Leave a Comment