PRATİK MUHALLEBİLİ KADAYIF YAPIMI
PRATİK MUHALLEBİLİ KADAYIF YAPIMI |
Malzemeler
200 gr. çiğ kadayıf
Yarım paket margarin
1 su bardağı ceviz (az iri)
2 su bardağı toz şeker
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşıgı nişasta
1 paket krema (marketlerde küçük süt paketlerinde satılıyor)
Yarım paket margarin
1 su bardağı ceviz (az iri)
2 su bardağı toz şeker
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşıgı nişasta
1 paket krema (marketlerde küçük süt paketlerinde satılıyor)
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK MUHALLEBİLİ KADAYIF yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
200 gr. çiğ kadayıfı tepsiye koyup pembeleşinceye kadar fırında kavuralım. Daha sonra bir tencerede yarım paketten bıraz az margarını eritelim erıyınce fırından cıkmıs pembeleşmiş kadayıflarımızı iyice ufalayıp üzerine dökelim ve onlarında üzerine 1 su b. cevizi döküp iyice kavuralım. Kadayıf rengini alıp yag ve cevızle kavrulunca üzerine 1 su b. toz şeker koyalım (püf noktası) şekeri ekleyınce cok az kavurup hemen altını kapatalım. Hazır olan kadayıfı 2 ye bölüp yarısını borcamın altına koyalım.
MUHALLEBİSİ İÇİN;
1 lt süt, 1 su b. şeker, 3 kaşık un, 4 kaşık nişasta istege göre de 1 kaşık margarin ekleyip pişirelim. altını kapayınca 1 paket kremayı ıcıne döküp mikserle çırpıp borcamdaki kadayıfın üzerine dökelim ve en sonda ayırdıgımız kadayıfın yarısını muhallebının üzerine güzelce kapadıktan sonra tatlımız hazırdır.Afiyet şeker olsun :))
200 gr. çiğ kadayıfı tepsiye koyup pembeleşinceye kadar fırında kavuralım. Daha sonra bir tencerede yarım paketten bıraz az margarını eritelim erıyınce fırından cıkmıs pembeleşmiş kadayıflarımızı iyice ufalayıp üzerine dökelim ve onlarında üzerine 1 su b. cevizi döküp iyice kavuralım. Kadayıf rengini alıp yag ve cevızle kavrulunca üzerine 1 su b. toz şeker koyalım (püf noktası) şekeri ekleyınce cok az kavurup hemen altını kapatalım. Hazır olan kadayıfı 2 ye bölüp yarısını borcamın altına koyalım.
MUHALLEBİSİ İÇİN;
1 lt süt, 1 su b. şeker, 3 kaşık un, 4 kaşık nişasta istege göre de 1 kaşık margarin ekleyip pişirelim. altını kapayınca 1 paket kremayı ıcıne döküp mikserle çırpıp borcamdaki kadayıfın üzerine dökelim ve en sonda ayırdıgımız kadayıfın yarısını muhallebının üzerine güzelce kapadıktan sonra tatlımız hazırdır.Afiyet şeker olsun :))
Adminden Not: kadayıfı fırınlama yapmadanda kavurabilirsiniz.çiğ kadayıfı derin dondurucunuza koyun yarım saat sonra çıkarıp kadayıfı elinizle kırarak ufalayın ve kavurma işlemine öyle başlayın daha pratik oluyor ayrıca muhallebisine 1 paket krema yerine 1 paket kremşantiyi toz olarak ekleyip çırpabilirsiniz.
Leave a Comment