Pratik Patates Böreği Yapımı

Pratik Patates Böreği Yapımı
Pratik ev yemekleri arasında yer alan Patatesli börek yapımı hakkında bilgi vereceğiz.

PATATES BÖREĞİ

 

4 adet iri patates
3 adet havuç
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ufalanmış beyaz beynir
yarım su bardağı sıvı yağ
yarımşar demet, nane, maydonoz dereotu
tuz, karabiber,pul biber

Haşlanmış patates ve havuçları bir kaba küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine kabartma tozu, un , yumurta, süt, ufalanmış beyaz peynir, sıvı yağ, ince kıyılmış maydonoz, nane, dereotu, tuz ve karabiberi,pul biber katın.Malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine hamuru dökün. 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Daha önce bu böreği tatmıştım. Gerçekten çok iyi bir tadı var. Hani o hamur böreklerini hiç aratmıyor diyebilirim. Hatta bazı hamur böreklerinden bile iyi oluyor tadı.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.