Pratik Pırasalı Börek Yapımı

Pratik Pırasalı Börek Yapımı
PIRASALI BÖREK



3 adet pırasa
4 yufka
2 yumurta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
50 gr margarin ( ben tereyağı kullandım)
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızıbiber, maydonoz

Pratik ev yemekleri arasında yer alan börek tarifleri hakkında bilgi verilen pırasa böreği hakkında size yardımcı olacağız.

Pırasaları yarım cm kalınlığında enine doğrayın , zeytinyağının yarısını tavaya koyup pırasaları kavurun, tuz ve biber ilave edip, kapağını kapatıp 5-10 dk pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuyunca 1 yumurta kırıp karıştırın, maydonozu kıyıp ilave edin. Ayrı bir kapta kalan 1 yumurta, süt, yoğurt, eritilmiş margarin ve kalan zeytinyağını karıştırın. 30 cm çapında bir tepsiyi yağlayın, yufkaların yarısını aralarına sütlü harçtan sürerek tepsiye döşeyin, pırasayı arasına yayın, kalan yufkalara da aynı işlemi yapın, üstüne kalan sütlü harçtan sürüp 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine parmak uçlarınızla 1-2 kaşık kadar su serpip üzerini bir bezle yada havluya kapatıp 5-10 dk dinlendirin. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Ben şahsen pırasa yerine ıspanak falan tercih edebilirim. :D Tad amaçlı değil. O sebzeyi sevip sevememe meselesi. Yani tattığımdan değil. :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.