PRATİK SOĞUK PASTA ŞARLOT YAPIMI
PRATİK SOĞUK PASTA ŞARLOT YAPIMI |
Malzemeler
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
2 paket hanımeller damla çikolatalı büsküvi
8 tane kuru kayısı(turuncu olandan)
2 su bardağı süt
2 paket hanımeller damla çikolatalı büsküvi
8 tane kuru kayısı(turuncu olandan)
Çikolata Sosu İçin;
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı süt
1 yumurta
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK SOĞUK PASTA ŞARLOT yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
Krem şantileri 2 su bardağı sütle çırpıyoruz,büsküvileri kırıp içine atıyoruz,kayısıları minik küpler halinde doğrayıp ekliyoruz,iyice karıştırıp borcama döküyoruz.borcamı buzluğa kaldırıyoruz ama donmasına izin vermiyoruz takip edin çikolata sosunu hazırlıyoruz. çikolata sosunu un,şeker,kakao ve sütü sürekli karıştırarak pişiriyoruz,akışkan kıvam alınca ocaktan alıp sürekli karıştırarak soğutuyoruz iyice soğuyunca bir bütün yumurtayı çiğ olarak sosa ekleyip tekrar iyicene çırpıyoruz borcamdaki tatlıya döküyoruz,(ben resim görünsün diye sosu dökmeden fotoyu çektim) normal dolapta bekletiyoruz. soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
Leave a Comment