Pratik Su Böreği Yapımı

Pratik Su Böreği Yapımı
SU BÖREĞİ



6 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından eksik ılık su
yeteri kadar un

İÇ HARÇ
350 gr kıyma
2 adet soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
200 250 gr tereyağ

Yufkaların haşlanması için:
bir tencere kaynar su
1 tencere soğuk su
2 tatlı kaşığı tuz

Pratik ev yemekleri börek kategorisi arasında yer alan Su böreği yapımı hakkında bilgi vereceğiz.

Yumurta, tuz, un ve suyumuzu yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. 15-16 adet beze elde ediyoruz.

İç harcı için kıyma ve soğanı kavurup karabiber ve tuzunu ilave edip kavurup maydanoz da ilave edip bekletiyoruz.

Bezeleri un yardımı ve oklava ile incecik açıyoruz, açılan yufkaları
temiz bir yaygı üzerine diğer bezeleri açana kadar seriyoruz açma işleminin bittiği vakit tencereye su ve iki kaşık tuz koyup kaynatıyoruz yufkaları sıcak suya sokuyoruz haşladıktan sonra tekrar soğuk suyun içine atıp hafif elimizle suyunun fazlasını sıyırıp sonra yağlanmış tepsiye bir yufka bir tereyağ sürerek işleme devam ediyoruz yufkaların yarısına gelince kavrulmuş kıymayı koyuyoruz kalan sekiz yufkayı da aynı şekilde haşlayıp yağlayıp devam ediyoruz daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun

 

1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.