Pratik TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BOHÇA BÖREĞİ yapımı

Pratik TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BOHÇA BÖREĞİ yapımı

Yarım kilo kuşbaşı tavuk göğsü
2 orta boy soğan
Bir kavanoz garnitür
Bir yemek kaşığı salça
Karabiber ve tuz
İsteğe göre pul biber
1,5 kilo yufka
2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek)
1 bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt
Üzeri için siyah veya beyaz susam

Pratik ev yemekleri börek kategorisinde yer alan TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BOHÇA BÖREĞİ yapımı hakkında bilgi vereceğiz.

Tavuklar yıkandıktan sonra suyu süzülerek ocakta kavrulmaya bırakılır kendi suyunu verip çekene kadar kavrulur ardından küp doğranmış soğanlar eklenir kavrulmaya devam edilir. Salça eklendikten sonra garnitür ve baharatlarla birlikte bir iki dakika kadar kavrulur ve ılınması için bekletilir. Yufka tam açılır içine yoğurt , sıvı yağ ve 1 yumurtadan yapılan sos fırça yardımıyla sürülür kenarları iki ucu ortada birleşek şekilde katlanır, tekrar sos sürülür aynı işlem tekrar yapılır ve artı (+) şeklinde yufka kesilir 4 kare oluşur. Kesilen bir karenin içine fırçayla hafifçe sürülen sos ardından iç malzeme koyulur ve çapraz uçları birleştirilerek bohça şeklinde kapatılır. Aynı işlem yufkalar bitene kadar gerçekleştirilir. Bohça böreklerinin üzerine yumurta sarısı sürülüp susamlar atıldıktan sonra 200 derece fırında 30 -40 dakika da pişirilir.(fırına göre pişme süresi değişebilir) Ilık servis yapılır.

NOT: fırından çıkardıktan sonra elimizi ıslatıp böreklerin üzerine su serpip üzerini örtüyle kapatıp soğumaya bırakmamız gerekir kurumaması için. Afiyet olsun ..

1 yorum:

  1. O kadar güzel gördüğümüz ve beğenerek yediğimiz şeylerin yapımında aslında büyük emekler varmış. Bu site ile bunu öğrendim. :) Bunu da sadece yapan bilir sanırım. :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.