PRATİK VİŞNELİ ETİMEK TATLISI YAPIMI

PRATİK VİŞNELİ ETİMEK TATLISI YAPIMI
Malzemeler

1 paket etimek
2 su bardağı şeker
3 su bardağı sıcak su

Muhallebi İçin:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı şeker

Vişneli muhallebi İçin :
3 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK VİŞNELİ ETİMEK TATLISI yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.

Şeker ocakta karamelize edilir yani şeker bir tavaya konup kısık ateşte kendi kendine erimesi beklenir. Tamamen eriyince sıcak su ilave edilir.Bir süre daha pişirilir. Ve soğumaya bırakılır.Borcama iki kat dizilen etimeklerin üzerine ılık şekerli su dökülür. beyaz Muhallebi için bütün malzeme tencereye konur ve devamlı karıştırılır.en son tereyağı konur.altını kapattıktan sonra mikserle 4-5 dk çırpılır ve ılındıktan sonra etimeklerin üzerinee dökülür.Vişneli muhallebi içinde aynı şekilde tüm malzemeleri karıştırılıp pişirilir topaklanma olduysa 1-2 dk mikserle çırpılır ve ılık bir şekilde son kat olarak üzerine dökülür.Buzdolabında soğuduktan sonra üzeri vişne ve hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır.

1 yorum:

  1. Görüntü olarak muhteşem. İnsanın iştahını kabartıyor. Yeme de yanında yat dedikleri sözü demenin tam da yeri olduğunu düşünüyorum. :D Görüntüsü kadar tadı da mükemmeldir büyük ihtimalle. :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.