Pratik Yalancı Çarşaf Böreği Yapımı

Pratik Yalancı Çarşaf Böreği Yapımı
YALANCI ÇARŞAF BÖREĞİ



3.5 kupa bardagi ilik süt (su bardağından biraz daha büyük bardak olması gerekiyor)
1,5 paket yas maya
1,5 tatli kaşığı tuz
1 paket süt kreması (Yurtdışındaki adı Schlag sahne)
2 yumurta sarısı
susam
aldığı kadar un
istege göre ispanak yada peynir konur ama kavrulmus ıspanakla süper oluyor

Pratik ev yemekleri börek kategorisi arasında yer alan Yalancı Çarşaf Böreği yapımı hakkında bilgi vereceğiz.

YAPILISI: Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir üzeri örtülüp 1 saat kadar mayalanması beklenir.Mayalanma bittikten sonra bütün hamur cevizden büyük parçalara koparılır. kopan parçalar bekelrken yine mayalandığı için daha güzel oluyor. sonra  tatlı tabağı büyüklügünde oklava ile  acilir  ve ayrı ayrı konur yaklasik 25 tane kadar olur bu islem bititkten sonra tatlı tabağı kadar büyüttüğümüz bir hamuru masaya alıp üzerine  firça yardımıyla sıvı yag sürülür sonra asil islem baslar elinizle hamur sündürülür yani elimizle kenarlara doğru ite ite büyüklüğü çapı yaklaşık 50 cm olana kadar açılır. kavurdugunuz ispanagi guzel bir sekilde üzerine sürülür hamur rulo seklinde sarılır sonra ice dogru gül böreği şeklinde kıvrılır.tüm kopardığımız parçalara aynı işlem yapılır ve uzerine yumurta ve susam serpilir.önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirilie tavsiye ederim cook süper oluyor.

NOT: Hamuru rulo yaparken zorlanırsanız açtıktan sonra oklavayla temiz bir bezin üzerine serin bezi yukarı doğru kaldırdıkça hamur aşağıya doğru yuvarlanır ve rulo olmuş olur.

1 yorum:

  1. Börek konusunda bu siteden öğreneceğim çok şey var anlaşılan. :) Teşekkürler..

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.