PRATİK YALANCI TAVUK GÖĞSÜ YAPIMI
PRATİK YALANCI TAVUK GÖĞSÜ YAPIMI |
Malzemeler
3 türk kahve fincanı un
50 gr margarin
1 lt süt (5 su bardağı)
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
50 gr margarin
1 lt süt (5 su bardağı)
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
Üzeri için:
Tarçın
Tarçın
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK YALANCI TAVUK GÖĞSÜ yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
Margarin tencerede eritilir. Eridikten sonra kısık ateşte, un ilave edilir; özellikle un, çırpıcı yardımıyla yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır.tencere çok önemli, kesinlikle derin tencere olması lazım,sakın yayvan tencere kullanmayın. kattığınız un margarinle tam buluşsun.Margarin miktarı az olduğu için, yayvan bir şey kullanırsanız daha 2. fincanı kattıktan sonra margarinin az geldiğini düşünebilirsiniz, çünkü son fincanı alamayacak bir şekilde olur ki, kupkuru görünür ve topaklanır. Süt ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir.Ardından şeker ilave edilir.çırpıcıyla sürekli karıştırılır Kaynamaya yakın tencereye vanilya konulur.Eğer damla sakızı konulacaksa bu aşamada o da konulur ve bir iki fokurdamadan sonra tencere ateşten indirilir.Hazır olan tavuk göğsü en az 10-15 dakika mikserle çırpılır.ıslatılmış borcama aktarılır ve tezgahta biraz soğuduktan sonra buzdolabında bekletilir.Çok hafif olan bu sütlü tatlı, soğuduktan sonra istenen şekilde kesilerek tarçınla süslenir ve afiyetle yenir.
Fotoğrafı görünce canım çekti. :D Olsa da yesek.. :D Tarifi bir yere kaydetmekte fayda var. Teşekkürler.. :)
YanıtlaSil