PRATİK ZERDE YAPIMI
PRATİK ZERDE YAPIMI |
Malzemeler
1,5 cay bardagı pirinç
yarım cay bardagı kus üzümü
1,5-2 su bardagı seker
6 su bardagı su
2 yemek kasıgı nisasta
2 tatli kaşıgı safran
1 cay kasığı zerdeçal
yarım cay bardagı kus üzümü
1,5-2 su bardagı seker
6 su bardagı su
2 yemek kasıgı nisasta
2 tatli kaşıgı safran
1 cay kasığı zerdeçal
Üzerini süslemek icin: cam fıstıgı, nar, hindistan cevizi, kus üzümü, tarcin.
Pratik ev yemekleri Sütlü Tatlılar kategorisinde PRATİK ZERDE yapımını değerli ziyaretçilerimize anlatacağız.
Pirincler 6 su bardagı su ile haslanır. Nisasta 3 yemek kasigi su ile eritilir, bekletilir, Safran ve zerdecal yarım su bardagı kaynar su içinde bekletilir. Pirinçler haşlandıktan sonra kuru üzümler ve şeker konulur 10 dakika kadar kaynatılır. ( Fazla tatlı sevmedigim icin ben 1,5 bardak seker koydum) Sıcak suda eritilmis safran ve zerdecal süzgec yardımıyla süzülerek ilave edilir, kaynatmaya devam edilir. Suda erimis nisasta yavas yavas ilave edilir ve aynı zamanda karıstırılır. 8-10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır. kaselere doldurulur. İstenilen malzemeler ile süslenir
Uzaktan bakınca, çorba üzerine taneler atılmış gibi bir görüntü vermiş sanki. :)
YanıtlaSil