Pratik Cantık Yapımı

Pratik Cantık Yapımı

CANTIK



Hamurun Malzemeleri :
3 su bardağı un
1 paket yaş maya
1çay kaşığı şeker
tuz

 

İç Malzemeleri :
250gr kıyma
2 orta boy kuru soğan(ince rendeleyin)
karabiber, tuz (isterseniz başka baharatlarda kullanabilirsiniz aslında yoktur.)
Maydanoz
İstenirse içine bir patates rendelenir.

 

Üstüne Dökülen Sos Malzemeleri :
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 Yumurta
1 türk kahve fincanı süt

 

Un derin bir kabın içine konur, -Ortası açılarak, açılan kısma maya ve 1 çay bardağı ılık süt, su, şeker ve tuz koyun.Etrafından unu üzerine kapatarak 10 dakika mayalanmasını bekleyin. – İçine 1 su bardağı ılık su koyarak yoğurun kulak memesinden biraz sert bir hamur yapın. Hamuru ılık bir yerde 1,5 saat bekletin. -Hamur mayalanırken içini hazırlayabilirsiniz. -İçi için : – Soğan rendelenir. Kıyma baharat , maydanoz ve tuz konur. Çiğ olarak karıştırılır. İçine bir fincan su konur.(Köfte yapar gibi yoğrulur.) – Hamur mayalanınca elde fincan tabağı kadar açılır. İçi konur çiğ börek gibi kapanır. -Katlanan hamur yağa batırılır, üst üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. – Üzerine yağ bir yumurta yoğurt 1 fincan süt çırpılır, üzerine dökülür. – 200 derece fırına konarak pişirilir.

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.