Pratik Cemaat Maklube Yapımı
Maklube Yapımı |
MAKLUBE
1 kilo kuşbaşı doğranmış et
2 su bardağı pirinç
2 adet patates
2 adet soğan
1 ŞİŞE garnitür
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Eti düdüklüde haşlayın. Patatesleri soyun ve halka halka kesin.Halka patatesleri kızartın. Soğanları da halka halka doğrayın. Pirinci tavada kavurun. Büyük bir tencereye önce biraz yağ koyun. TENCERENİN HAZIRLANMASI Tencerenin en altına halka soğanları tencerenin dibi gözükmeyecek şekilde bir kat koyun. Soğanların üzerine pişmiş etleri bir kat koyun Etlerin üzerine pirinç koyun Pirinç üzerine kızarmış patates ve garnitürden bir kat koyun.bu arada bu malzemeleri tuzlamayı unutmayın. Tencerenin üzerinden iki parmak kalasıya kadar etin suyundan koyacağız pirinç pişsin diye, eti,pirinci ,patatesi sırasıyla koyun.en üstü pirinç ile kapatın ve et suyunu ekleyin. 45 dakika içinde pişer. Soğan kokusu gelmeye başlarsa pişiyor demektir. TEPSİYE ALINCA Pişen yemeği büyük bir tepsiye dikkatli bir şekilde ters çevirin.tepsinin boş kalan yerlerine salatayı(RESİME göre yapabilirsiniz) koyun.. arasına yoğurt koyun.
Leave a Comment