Pratik Fırında Kaşarlı Kereviz Yapımı

Pratik Fırında Kaşarlı Kereviz Yapımı
Yemek Tarifleri


FIRINDA KAŞARLI KEREVİZ

1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy patates
1 adet tavukgöğsü(kemiksiz)
2 diş sarmısak
isteğe göre mantar ilave edilebilir
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz

Üzeri İçin:
Rendelenmiş kaşar

Kereviz kabuğu soyularak limonlu suyun içine küp doğranır.Patates ve tavukgöğsü de küp olarak doğranır. Kereviz,patates,tavukgöğsü ve mantar bir karıştırma kabına alınır. (mantar küçük ise bütün olarak konabilir yada iri ise dörde bölünebilir) karıştırma kabına alınan sebze ve etin içine sarmısaklar ister rende yapılır istenirse çok küçük çentilir. tuz ve yağ ilave edilerek hepsi harmanlanır ve uygun borcama dökülür. 200 derece fırında kerevizler pişene kadar (yaklaşık 40-45 dakika) pişirilir. fırından çıkartmadan önce isteğe göre kaşar rendesi serpilerek biraz erimesibeklenir ve fırından çıkartılır. çok seveceğinizi umduğum çok lezzetli ve çok hafif sebze yemeğidir. şiddetle tavsiye ederim. ayrıca kerevizi kokusundan dolayı sevmeyen var ise mutlaka deneme. çünkü hiçbir koku kalmıyor. herkese Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.