Pratik Haşhaşlı Top Ekmekler Yapımı
Pratik Haşhaşlı Top Ekmekler Yapımı |
HAŞHAŞLI TOP EKMEKLER
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
60 gram tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta (çırpılmış)
3,5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı haşhaş
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
Geniş bir karıştırma kabına ılıtılmış süt konulur,sütle maya karıştırılarak eritilir. Yumurtalar,tereyağı,tuz,şeker eklenip karıştırılır. Un ve haşhaş eklenip yoğrulur.yarım saat dinlendirilir. Hamurdan parçalar koparılıp yağlanmış tepsiye yanyana dizilir. üzerine yumurta sarısını sürüp 45 dakika tepsinin içinde mayalandırılıp 200 derece fırında 30-40 dakika arası pişirilir
Leave a Comment