Pratik Karnıyarık Yapımı
Pratik Karnıyarık Yapımı |
KARNIYARIK
4 patlican
250 gr kiyma
1 buyuk sogan
3 tane domates ( 2'si kiymali harc 1'i sus icin)
2 adet yesil taze biber (1'i kiymanin icine, digerini uzerine sus icin)
1 adet kirmizi taze biber
1 dis sarimsak
1 corba kasigi domates salcasi
tuz, karabiber, pul biber (arzuya göre yeni bahar)
4 cay kasigi seker (kizaran patlicanlarin icine konulacak)
2 kasik zeytinyagi
Isinmis tavamiza zeytinyagimizi ve sarimsaklarimizi koyup bir iki cevirdikten sonra yemeklik dogranmis soganlarimizi ilave ediyoruz.
Pembelesen soganlarin ardindan kiymamizi ilave edip pisirmeye devam ediyoruz.
Dogranmis 1 yesil 1 adette kirmizi biberleri ekliyoruz. Diriligini kaybeden biberlerin ardindan 2 adet rendelenmis domatesimizi ekleyip pisiriyoruz.
Ocaktan almadan birkac dakika once baharatlarini ve tuzunu atip karistiriyoruz.
Patlicanlarin saplarini kesmeden alacali soyup, en az yarim saat tuzlu suda bekletiyoruz.
Yikayip kuruladiktan sonra yagda kizartiyoruz. Kagit havlu uzerine koyup az da olsa fazla yaginin cekmesini sagliyoruz.
Kizaran patlicanlari tatlı kaşığı yardimiyla ortadan ayirip icini aciyoruz. Her bir patlicanin icine 1 cay kasigi kadar seker serpip yayıyoruz kiymali harcla dolduruyoruz.
Uzerini kalan 1 adet domatesimiz ve 1 adet yesil biberimizle susluyoruz.
1 bardaktan biraz daha az sicak suyla 1 yemek kasigi salcamizi cozuyoruz, karniyariklarin bulundugu tepsimize dokup 225 derecede ortalama 15 dakika pisiriyoruz.
Afiyet olsun...
Leave a Comment