Pratik Kaşarlı Mantarlı Bonfile Yapımı
Pratik Kaşarlı Mantarlı Bonfile Yapımı |
KAŞARLI MANTARLI BONFİLE
6 parça süt danası bonfile
300 gram mantar
100 gram tereyağ
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
150 gram kaşar peyniri
1-Yağsız teflon tavada etleri ters yüz ederek hafifçe kızartalım. 2-Etleri 40 dakika düdüklüde pişirelim. 3-İnce kıyılmış mantarları 1litre suyun içinde yarım limon suyu ile haşlayalım. 4-100 gram tereyağını 3 yemek kaşığı un ile hafifçe kavuralım. Üzerine sütü ilave edelim. Ve beşemel sosumuz hazır. 5-Bir borcamın içine önce etlerimizi koyalım üzerine mantarı, mantarların üzerine beşemel sosumuzu ve onun üzerine de kaşar rendesini ilave edelim. 6-Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. YEMEĞİMİZ SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN SERPİL KAVUKÇU 'Kentimizin Adı Elimizin Tadı ' 1.İnegöl Yemek Yarışması Ana Yemek Kategorisinde 1. olan tarif. Tuzvebiber Ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Tarif muhteşem kesinlikle ziyafet yemeği...
Leave a Comment