Pratik Kol Böreği yapımı

Pratik Kol Böreği yapımı

Pratik ev yemekleri
Kolay ev yemekleri
Börek tarifleri


KOL BÖREĞİ (EL AÇMASI)

HAMUR MALZEMELERİ:
1 kilo un
2 adet yumurta
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
alabildiği kadar ılık su


ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:Yumurta sarısı

AÇMAK İÇİN : Nişasta ve içe sürmek için sıvıyağı

İÇ MALZEMESİ: Dilediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.

Yoğurma kabımıza unu alıp, ortasını havuz gibi açıp, tüm malzemeleri ekleyip, güzelce yoğuralım. Hamurumuzu yarım saat kadar üzeri kapalı olarak dinlendirelim.Hamurumuzu 9 beze olacak şekilde koparalım.Bezelerimizi tek tek nişasta yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açmaya çalışalım. Sigara kağıdından daha ince bir yufka elde etmeye çalışalım. Eğer ununuz kaliteliyse zeten kendinden açılıyor. Açtığımız yufkanın üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ serpelim.Karşılıklı kenarları içe katlayalım ve hamurumuzu dikdörtgen şeklinde yapalım. İç harcımızı uç kısma boydan boya koyalım ve çok sıkı olmayan rulo şeklinde saralım.iç harç olarak peynir,patates yada kıyma kullanabilirsiniz. Yağlanmış fırın tepsimize koyalım.Diğer bezeleride aynı işlemdan geçirelim. Böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp,200 derecelik fırında üzerleri nar gibi olana değin pişirelim.9 bezeyi açtığımız için toplamda 3 tepsi çıkıyor siz kendinize göre malzemeyi azaltabilirsiniz. FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA ÜZERİNİ ÖRTMEYİNİZ YOKSA ÇITIRLIĞINI KAYBEDER. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.