Pratik Kıymalı Ispanaklı Gül Böreği Yapımı

Pratik Kıymalı Ispanaklı Gül Böreği Yapımı

Pratik ev yemekleri arasında yer alan Pratik Kıymalı Ispanaklı Gül Böreği Yapımı.

1 su bardağı yoğurt
3 Yumurta
yarım çay bardağından fazla sıvıyağ
4 Yufka
2 Soğan
300 gram kıyma
500 gram ıspanak
Tuz,karabiber,pulbiber

yoğurt,2 yumurta ve sıvıyağ karıştırılarak sütlü harç hazırlanır sulandırmak için yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz..Soğan yemeklik doğranıp,kıyma eklenerek kavrulur.Haşlayıp suyunu süzdüğümüz ıspanak,kıymalı karışıma eklenir.Tuz,karabiber ve kırmızı biber katılarak soğumaya bırakılır.Yufkaların herbiri altı parçaya bölünür.Önce yoğurtlu karışımdan sürülür..Üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan koyulup,sarılarak gül şekli verilir.Yağlanan tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp,susam serpilerek 200 derecede pişirilir.Sonrada afiyetle yenir:)

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.