Pratik Kıymalı Pırasa Yapımı

Pratik Kıymalı Pırasa Yapımı
Yemek Tarifleri


KIYMALI PIRASA

200 gr kıyma
1 kg Pırasa
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy havuç
1 avuç pirinç
1 yemek kaşığından biraz az domates salçası ve biber salçası
tuz,karabiber,pul biber
sıvıyağ yada tereyağ
4 diş sarımsak

Kıymalar tereyağında suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Soğan ve havuçlar yemeklik doğranır ve kavrulan kıymalara ilave edilir. Pırasalar üst iki kabuğu soyularak yıkanır ve birer parmak uzunluğunda parçalara keserek içinde su olan kaba atılır. Kavrulan kıyma, soğan ve havuçlara biber salçası ve domates salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir. Daha sonra pırasalar süzülerek tencereye eklenir. Tuz ilave edip 2 dk kadar daha kavrulur ve 1,5 su bardağı sıcak su eklenip sarımsaklar ve yıkanmış pirinçler içine atılır ve pişmeye bırakılır

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.