Pratik Mantarlı Et Sote Yapımı
Pratik Mantarlı Et Sote Yapımı |
MANTARLI ET SOTE
500 gr dana eti
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet yeşil biber
250 gr mantar
1 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
2-3 adet sarımsak
kimyon,tuz,kırmızı toz biber
1,5-2 su bardağı sıcak su
Etler küp küp doğranır ve 2 bardak suda, düdüklüde pişmeye bırakılır. Etler pişerken kuru soğan, yeşil biber ve domatesler yemeklik doğranır. Mantarlar güzelce yıkanıp dörde veya beşe bölünür ( mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz. ) Etler piştikten sonra geniş bir tencereye alınır içerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan konur ve orta ateşte biraz suyunu çekene kadar pişer. Doğranmış soğan, yeşil biber ve tereyağ tencereye ilave edilir. 5 dk ara ara karıştırılarak pişirilir. Daha sonra mantalar, domates, biber salçası ve domates salçası ilave edilir. Biraz karıştırılıp sıcak su eklenir daha sonra baharatlar ve sarımsaklar eklenir. 15-20 dk kısık ateşte pişer. Etler kontrol edilir pişmediyse biraz daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Afiyet olsun
Leave a Comment