Pratik Paçanga Böreği Yapımı

Pratik Paçanga Böreği Yapımı
Pratik ev yemekleri
Kolay ev yemekleri
Börek tarifleri


PAÇANGA BÖREĞİ

5 tane yufka
200 gr pastırma
2 tane domates (sulu olmasın) (kabukları soyulup minik doğranacak)
2 tane biber ( küçük küçük doğranacak)
1 su bard rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ



Yufkalar 4 e bölünür.  Eğer yufkalarınız çok büyükse 8 e bölünür. yufkalarımız üçgen şeklini alır. kestiğimiz yufkanın geniş kenarına pastırma, tuzladığımız domates biber ve kaşar rendesi konulduktan sonra geniş sigara böreği şeklinde sarılır. tüm yufkalara aynı işlem uygulanır. Tavaya sıvıyağ konur. Yağ kızınca börekler kızartılır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun...

NOT: Bu börekten fazla fazla sarıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Misafiriniz gelmeden 1 saat önce çıkartıp buzunun çözülmesini bekleyin ve yine aynı şekilde kızartın. Gerçekten çok pratik oluyor.

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.