Pratik Paskalya Çöreği Yapımı
Pratik Paskalya Çöreği Yapımı |
PASKALYA ÇÖREĞİ
1 kg un
1,5 su bardağı şeker
1 paket yaş maya 45 gr
Damla sakızı (3-4 tek)
Bir fiske tuz
1,5 su bardağı süt
Bir çorba kaşığı mahlep
4 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için)
200 gr tereyağ
HAZIRLANIŞI
İlk olarak mayayı ılık süt içinde eritin
Yoğurma kabınızın içine unu eleyerek koyun, şeker, mahlep ve tuzu da ekleyin
Damla sakızını toz haline getirerek yoğurma kabınıza ilave edin
Malzemeleri karıştırın
Karışımın ortasını havuz şeklinde açarak mayayı dökün ve malzemeleri tekrar karıştırın
Daha sonra yumurta ve yağı da ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun
Yoğurma işlemi bittikten sonra kabın üzerini iyice kapatıp ılık bir yerde mayalanması için bekleyin (gece yoğurup sabah pişirmenizi tavsiye ederim.)
Şekil verdiğiniz hamurunuzun üzerine yumurta sürerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin -takribi 20 dakika-
Çöreğinizin daha çok kızarması için üzerine süreceğiniz yumurtanın içerisine bir iki damla pekmez damlatabilirsiniz.
Leave a Comment