Pratik Patates Çorbası Yapımı

Pratik Patates Çorbası Yapımı

3 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 adet tavuk bulyon
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin ve3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Üzerine:
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı margarin

Önce soğanlar yemeklik doğranır. Patatesler soyulup küçük küçük doğranır. 2 çorba kaşığı margarin ve  sıvıyağ tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.üzerine un ilave edilip 1 dk arıştırılır. bulyonlu sıcak su ilave edilir.topaklanma olursa çırpıcıyla topaklanma giderilir.Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Tencerenin içindekiler rondodan yada kevgirden geçirilir.Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir.Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır.Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.