Pratik Patatesli Börek Yapımı

Pratik Patatesli Börek Yapımı 
Pratik ev yemekleri arasında yer alan patatesli börek yapımı.

PATATES BÖREĞİ

 

1 kg hazır yufka
6-7 adet patetes
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
susam

patetesleri haşlıyoruz ve kabugunu soyup rendeliyoruz rendelenen patetesin içine cok az karabiber kırmızı biber tuz koyuyoruz karıştırıyoruz içi hazır.
başka bir kaba sütü yumurta akını biraz sıvı yağ koyup karıştırın. yufkanın 1 tanesine hazırlamış oldugumuz sütlü harçtan 2 – 3 kaşık döküyoruz elimizle yayıyoruz.
2. yufkayı hazır olan yufkanın üstüne koyalım 2 katlı olması gerek bu katada harcımızı aynı şekilde sürelim yufkamızı 8 parcaya bölelim sigara böregi yapar gibi hazır olan patetesi koyalım ve saralım bu şekilde hepsini yaptıktan sonra yumurta sarısını böreğin üzerine sürelim.
onun üstünede susam dökelim istege göre çörek otuda olur fırına verelim kızarınca fırını kapatalım böreğin üzerine biraz su serpelim ve üstünü örtelim 10 dakika dinlensin sonra servise hazır afiyet olsun.

NOT:bu börekten istediğiniz kadar yapıp pişirmeden derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.fırına vermeden 2-3 saat önce çıkartıp fırın tepsisine dizmeniz yeterli

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.