Pratik Patatesli Kol Böreği Yapımı

Pratik Patatesli Kol Böreği Yapımı
Pratik ev yemekleri
Kolay ev yemekleri
Börek tarifleri


PATATESLİ KOL BÖREĞİ

1 türk kahve fincanı yoğurt
1 türk kahve ficanı z.yağı
1 çay kaşığı karbonat içine bir kaç damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
alabildiği kadar un

İç Harcı:
5 tane ortaboy patates
2 tane ortaboy soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1tatlı kaşığı toz kırmızı biber
yarım demet maydanoz

Islatmak İçin:
yarım paket margarin
1 çaybardağı sıvıyağ

Malzemelerin hepsi karıştırma kabına konur ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edinceye kadar yoğurulur. hamur 5 bezeye ayrılır geniş bir kaba alınıp büyük bir torbaya geçirilip havayla teması kesilir bu şekilde dinlendirilir. İÇİ ; patates yumuşayıncaya kadar haşlanır, soyulur küçük küçük doğranır. soğan minik minik doğranır. 3 kaşık sıvı yağda çevrilir içine tuz, karabiber, toz kırmızı biber arzuya göre pul biber ,ince kıyılmış maydonoz karıştırılır. Patetesler harca katılır. Dinlenmiş hamurlar nişasta karıştırılmış un ile incecik açılır. Yarım paket eritilmiş margarin sıvı yağ ile karıştırılır ince açılmış yufkanın hiç kuru yeri kalmayacak şekilde yağlanır. Patatesli( arzu edilirse peynirli, kıymalı ve ıspanaklı olarakta iç hazırlayabililrsiniz.) iç bir ucuna konur ve kıvrılır. Yağlı kağıt serilmiş büyük bir tepsiye konur. 5 yufkada aynı işlem yapılır. üzerine sıvı yağ sürülüp önceden kızdırılmış fırında nar gıibi kızartılır. fırından çıkınca üzerine bez örtülür. Besleyici, doyurucu tel tel nefis bir börek. Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.