Pratik Pişi Yapımı

Pratik Pişi Yapımı

PİŞİ

1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker (maya için)
1 çay bardağı ılık su (maya için)
2 çorba kasesi su (hamur için)
5 çorba kasesi silme un
2 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ

Öncelikle mayayı yapmak için bir cezveye 1 çay bardağı ılık suyu koyalım. İçine bir yemek kaşığı toz şekeri koyup biraz eritelim. Ardından yaş mayayı elimizde ufalayarak ılık su ve şeker karışımının içine koyalım. İyice karıştıralım. İçinde topak halinde maya kalmasın. Cezveyii bir kenara bırakalım, mayalama işlemi 5 dk içinde tamamlanacaktır.

Hamurumuz için geniş bir kaba 5 çorba kasesi (silme şeklinde) unu koyalım. Unun ortasını açalım. İçine 2 çorba kasesi suyu ve mayamızı koyalım. Karıştırmadan önce una 2 tatlı kaşığı tuzu serpelim. Sonra tüm malzemeyi karıştıralım. Un az geldiyse hamur kıvama gelene kadar biraz daha un ekleyebilirsiniz. Eğer un çok geldiyse biraz su ekleyip hamurun kıvamını bulabilirsiniz. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde üzerine hafif nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirelim de iyice kabarsın.

Hamur dinlendikten sonra bir tezgahın veya sininin üzerinde hamuru uzun parçalar halinde koparıp elimizle inceltelim ve bardak yardımıyla kesip şekillendirelim. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım. Yuvarlak pesmet parçalarımızı bir 10 dk daha dinlendirelim. Böylece iyice kabaracaklardır. Bu sırada tavaya sıvı yağı koyup kızdırmaya başlayalım. Yağ iyice kızdıktan sonra yuvarlak parçalara ayırdığımız hamurlarımızı kızartalım. Tüm hamurları kızarttıktan sonra 20-30 dk. dinlendirip servis yapalım. Çayla servis yapmanızı tavsiye ederim. Yanında peynir, zeytin ve domates de olursa süper olur. Tam bir kahvaltılık diyebilirim. Aynı zamanda günlerde de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.